<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=615923385674774&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva er Nofence?

Nofence er et system for virtuell inngjerding av beitedyr som gjør det enkelt å gi dyrene tilgang til gode og varierte beiter. Via Nofence-appen kan du alltid følge med på flokken. Slik har du full oversikt og sikrer at dyra har det bra.

Virtuelt gjerde

Nofence er verdens første virtuelle gjerdesystem for beitedyr og gjør det enkelt å gi dyrene tilgang til gode og varierte beiter. Du kan enkelt følge med på dyras aktivitet og endre beitemønster fra dag til dag. Dette gjør at du kan utnytte beiteområdene mer effektivt, noe som maksimerer energiopptaket i gresset, forhindrer overbeite, frigjør tid og kutter kostnader.

GPS

Systemet består av en app og en solcelle-drevet klave som kommuniserer med appen og webportalen over mobilnettet. Klaven inneholder GPS-teknologi som gir posisjonsdata. Gjerdefunksjonen krever kun GPS for å fungere, men for at du skal kunne gjøre endringer på Nofencegrensa, samt motta varslinger, bør det være mobildekning i hele eller store deler av beitet.

Mobiltelefon

I appen kan du tegne opp det virtuelle gjerdet du ønsker at beitet skal ligge innenfor. Du kan utforme beiteområdene slik du ønsker. Du kan for eksempel gi dyra tilgang til vann ved å legge grensen et stykke ut i vannet eller sjøen. Slik kan du utnytte mark i tidligere utilgjengelige områder. Du kan også ekskludere områder i beitet hvor du ikke ønsker at dyra skal oppholde seg.

Lydsignal

Dersom et dyr krysser Nofencegrensa, gir klaven fra seg et lydvarsel. Dersom dyret ignorerer lydvarselet, avgis et svakt, men effektivt strømstøt. Etter en kort innlæringsperiode har dyra lært seg å snu på lydvarselet og holder seg innenfor beiteområdet. Ved rømming kobles lyd og strømstøt ut, men du kan fortsatt lokalisere dyret. Dersom dette eller noe annet oppstår, blir du varslet i Nofence-appen.

Slik fungerer Nofence

Introduksjon

Dyr som møter beitegrensa

Nofence-appen

Lokaliser dyra

Vurderer du å kjøpe Nofence?

Send oss en uforpliktende forespørsel og du vil motta et tilbud fra vårt salgsteam.

Nye kunder - be om tilbud!
Nofenceklaver green neckstrap

Fordeler

Ved å gi dyra tilgang til gode og varierte beiter øker du dyrevelferden, holder dem vekk fra farefulle områder og du kan oppnå flere beitedager.

Dyra får mulighet til å beite i terreng der det er vanskelig å sette opp fysiske gjerder. Det blir lettere å holde tilsyn med hvert enkelt dyr, og du unngår at dyr setter seg fast i gjerder og lider, eller forsvinner og ikke blir funnet før det er for sent. 

I tillegg medfører et virtuelt gjerdesystem ingen skader på ville dyr.
Nofence egner seg utmerket til beitestyring. Du kan enkelt følge med på dyras aktivitet og endre beitemønster fra dag til dag. Dette gjør at du kan utnytte beiteområdene mer effektivt, noe som maksimerer energiopptaket i gresset, forhindrer overbeite og kutter kostnader. Ved å utvide andel beiting i utmark eller å øke besetningsstørrelsen vil du kunne øke inntjeningen.

Virtuelle gjerder gir deg langt bedre kontroll, siden du til enhver tid kan sette opp, tilpasse eller fjerne dem, når som helst, og fra hvor enn du befinner deg.

Med Nofence kan du bruke tiden på tilsyn med dyra, i stedet for tid- og kostnadskrevende vedlikehold av fysiske gjerder. Du kan enkelt flytte flokken fra ett beiteområde til et annet, uten å måtte flytte fysiske gjerder eller sette opp nye.

I tillegg til økt produktivitet og lønnsomhet bidrar Nofence til mer kvalitetstid med dyra. Siden du får melding via appen om noe uforutsett skulle skje, kan du hele tiden føle deg trygg på at dyra er der de skal, og at de har det bra.

God beitestyring er avgjørende for å gi jordsmonnet optimal tilgang på vann, næring og lys.

Jorda er den viktigste ressursen på en gård. De som investerer i jorda ved å legge til rette for høyere beitebelegg, kortere beiteperiode og gode gjenvekstmuligheter for gress, vil øke lønnsomheten i det lange løp.

Det som er bra for jorda, er bra for bondens lommebok. 
Cathrine Glende

Cathrine Glende

"Nofence har fungert helt perfekt til vårt formål. Vi vil beite ned områder rundt gården vår, ta vare på kulturlandskapet. Systemet er kjempefint, lett å lære, enkelt å sette seg inn i."
Linda Haug

Linda Haug

"Det ville vært umulig å ha geitene her uten Nofence. Dyra som går med klave vet nokså nøyaktig hvor langt de kan gå. Det er utrolig hvordan de lærer seg det, og når den ene først har testet grensene så følger de andre som regel etter."
Jørn Magne Vaag

Jørn Magne Vaag

"Klavene løser et praktisk problem for meg, nemlig gjerding. I tillegg beiter vi altfor lite. Store områder gror igjen, det er vanvittig store ressurser som står ubrukte."