<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=615923385674774&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fra Brunswick til Batnfjord – Møt Robert Janus!

For fire måneder siden begynte Robert i Nofence. På denne korte tiden har han funnet seg godt til rette i Molde, sammen med kona Charlotte. Robert kommer fra Brunswick i Tyskland. Der bor familien, som dessverre ikke får se Robert så veldig ofte.    

– Jeg jobber med leveranser i Nofence, på prosjekter og prøver å forbedre strukturen i selskapet. Jeg jobber også blant annet med organisering av bedriftssamlinger. 

I Tyskland møtte han Charlotte. Hun kommer fra Kongsvinger og er tannlege. De bodde sammen i Hildesheim i Tyskland, men så begynte Charlotte å kjenne på hjemlengsel og ville tilbake til Norge. Hun fikk jobb på en tannklinikk i Molde, og da satte de kursen mot Norge. Robert jobbet da med programvareutvikling i Volkswagen og kunne fortsette med det fra Norge.  

For Robert spiller det ingen rolle hvor han bor. Han har gode erfaringer etter å ha flyttet på seg når en ny sjanse har dukket opp. Blant annet har han bodd i Canada og flere steder i Tyskland, i tillegg til et år i en bobil. Robert er en ærlig og transparent person. Han ser muligheter fremfor begrensninger, og mener det meste kan læres så lenge du er innstilt på det. Et eksempel er da han trente seg opp i et helt år for å gjennomføre Iron Man.  

Det er litt tilfeldig at Robert ble en del av Nofence. Han spiller tennis, og på en turnering i Ålesund møtte han nåværende kollega Kristian Nybakk. De ble kjent og samtalene handlet i stor grad om jobb.  

– En kveld da Nofence var samlet på en bar i Molde, ble jeg invitert av Kristian og fikk hilse på alle som jobber der. En vellykket kveld hvor jeg tenkte «Hvorfor ikke jobbe i Nofence?», forteller Robert.

På det tidspunktet hastet det ikke med en ny jobb. Skulle han bytte jobb, måtte han virkelig like det. Etter å ha lest seg opp på selskapet og blitt kjent med de ansatte, hadde han bestemt seg. Nå stortrives han i den lille bygda på Vestlandet hvor han får være med å utvikle Nofence-teknologien.

– Livet i Molde og Batnfjord er en stor kontrast fra det travle bylivet jeg tidligere har levd. Nå bruker jeg mye tid i naturen og på utendørs aktiviteter, avslutter Robert.

Finner du ikke det du leter etter?

Fortell oss hva du vil lese om.